Prima pagină > Blog, Blogger > Social Media in Romania

Social Media in Romania

Ca sa fim intelesi de la bun inceput: acesta nu este un post in care critic. Acesta este un post de la care, prin intermediul raspunsurilor voastre, vreau sa invat.

In urma articolului meu de acum cateva zile in care va intrebam ce inseamna Social Media pentru voi, am primit ceva raspunsuri. Si vreau mai intai sa le multumesc celor care au raspuns. Asadar, Ruxa, Robert, Valy, Adinel, Alin Cristea, Andrei Jitareanu, Claudiu, Make, Alin Cirstea, Teo, Dragos Mone, Fanel, Crisuadi, multumesc!

Deci avem asa: prieteni, comunicare, divertisment, informatii, idei, opinii, sfarsitul advertising-ului traditional, mult ajutor in principal din partea Youtube, Facebook si Twitter, uneori nimic (sau de cele mai multe ori?), dependenta, relatii cu oameni pe care altfel n-aveam niciodata privilegiul sa-i cunoastem, mult feed-back, informatii in timp real, conexiuni, o balanta nu prea echilibrata intre avantaje si dezavantaje, evenimente, santaj tacit intre mai multe entitati.

Frumos. Si asa este. In Social Media avem parte de tot ce ati spus voi. Avem parte de chestii inteligente spuse sau scrise de noi sau de altii. Le vedem, le click-uim, le citim, le share-uim. Radem la unele, plangem la altele, ne incruntam uneori, ni se lumineaza fata alteori.

Dar asa, cu toate chestiile bune din Social Media, nu vi se pare ca uneori avem tendinta sa ne „tabloidizam”? Nu vi se pare ca uneori reactionam mai mult (decat ar fi normal) la chestii stupide? Nu vi se pare ca uneori radem la chestii „idioate”? Nu vi se pare ca uneori suntem mai receptivi la, spre exemplu, articole in care X „scuipa” pe Y, decat la articole de genul „Ce animalute de plus aveai cand erai mic”? Nu vi se pare ca uneori comentam mai mult la primul gen de articole decat la cel de al doilea?

Nu vi se pare ca suntem fiecare pe un piedestal, fiecare la nivelul lui, de pe care cu greu ne coboram sa socializam? Nu va spuneti uneori in gand „ma…sunt prea „sus” pentru a ma cobora sa comentez la un asemenea articol, sau sa dau un RT pe Twitter, sau un share pe Facebook”? Sau chiar sa raspundem unei lepse? Dar, in acelasi timp, reactionam la vreun articol de genul celui mentionat de mine mai sus. Ala cu injuratul. Sau reactionam la vreun filmulet sau vreo poza cu sani si fundulete. Sau reactionam cand cineva pozitionat ierarhic pe o treapta superioara noua scrie ceva, indiferent de ce „imbecilitate” scrie. Fie el si un tweet de „bagare in seama”.

Oare asta e Social Media in Romania? Sau putem mai mult? Sau e bine asa? Oare care din pozele de mai jos e reala? Stanga sau dreapta? Sau ambele? 🙂

Sursa Foto 1, 2 si 3

  1. ianuarie 26, 2011 la 5:38 pm

    Am comentat pe blog :)) ar fi fost mai lung comentariul ca articolul. Nu e nevoie de link :))

    • ianuarie 27, 2011 la 8:08 am

      Am vazut, am citit, am comentat. Multumesc. 🙂 De link clar nu e nevoie. 😆

  2. ianuarie 26, 2011 la 7:39 pm

    Prima poza, clar.
    Ar reflecta si mai bine realitatea daca omuletii aia albastri ar fi asa … vreo 60.000, iar aia galbeni maxim 500. Maxim am spus, ca sa parafrazez un combinatozaur in viata. Ciudat cata dreptate am, si Zelist spune la fel.

  3. ianuarie 27, 2011 la 12:20 pm

    Cred ca poza din dreapta ar trebui sa inlocuiasca omuletii galbeni din poza din stanga. Ideea este ca-i suficient sa fie cineva in varf, ca oamenii din a doua poza sa danseze in jurul acestuia si sa incerce sa ii sara in ochi, sau sa-l pupe in fund macar.
    Social Media inseamna prieteni, informare, divertisment si tot ce ai mai spus tu, Sorin, dar inseamna si bisericute pe ici, pe colo, ca si in viata de zi cu zi.

    • ianuarie 27, 2011 la 7:01 pm

      Atunci, daca tot veni vorba despre bisericute, aceasta „religie” ar trebui scoasa in afara legii. 🙂 Pe bune. 🙂 Eul meu nu-mi da voie sa cred in asa ceva. 🙂

  4. Maria Ariton
    ianuarie 30, 2011 la 1:54 pm

    Pentru Social Media in Romania

    Ciao, Sorin

    Ai dreptate: „…o balanta nu prea echilibrata…”

    informatii, idei, opinii= reactie genotipica a lumii moderne finalizata in receptivitate relationala care poate genera prietenia cu toate conexiunile ei;
    probabil suntem dependenti de comunicare pentru a putea socializa…si ciclul continua=feed-back…o ecuatie relativa(e doar o parere)

    Ramanem in contact.
    Ciao!

  5. februarie 17, 2011 la 5:48 am

    plăcerea a fost de partea mea.

  1. No trackbacks yet.

Lasă un comentariu