Prima pagină > Diverse > Voi claxonati biciclistii in trafic?

Voi claxonati biciclistii in trafic?

Am avut ocazia in ultima vreme sa merg cu cativa amici cu masina. Ei la volan. Nu e prima oara cand observ acest lucru, dar acum prea au fost unul dupa altul. De fiecare data cand depaseau un biciclist, claxonau. Ca sa nu mai spun ca unul dintre ei claxona la fiecare depasire, indiferent ce depasea. Si desi i-am intrebat pe fiecare in parte de ce claxoneaza biciclistii, aducand argumente ca nu e ok sa faci acest lucru, ei au continuat si continua sa o faca.

Nu stiu voi, dar eu am observat acest lucru demult, cand claxonam si eu omuletii cu biciclete. Hai sa explic. De fiecare data cand veti claxona un biciclist, in 99% din cazuri, biciclistul isi va intoarce capul sa vada de ce il claxonezi. In momentul in care isi intoarce capul, fara sa-si dea seama, va trage de coarnele mijlocului sau de locomotie catre stanga. Automat se va deplasa catre stanga intrand si mai mult in „raza de actiune” a masinii pe care o conduceti. Asta in cel mai fericit caz, deoarece exista si posibilitatea sa se dezechilibreze si sa cada, lucru care mi s-a intamplat de cateva ori.

Asadar, va rog sa-mi spuneti daca voi claxonati biciclistii in trafic. Si va mai rog sa-mi permiteti sa va dau un sfat, chiar daca sunteti soferi profesionisti, maestri ai volanului, specialisti in sofat, sau nu: nu claxonati NICIODATA un biciclist inainte de a-l depasi. Nu se stie niciodata cum poate reactiona si poate ajunge sub rotile masinii.

Sursa Foto

Anunțuri
 1. Octombrie 15, 2010 la 3:12 pm

  Niciodată nu claxonez bicicliştii. Unu, pentru că au şi ei dreptul să circule şi doi pentru că e cea mai mare prostie. Îi sperii, se clatină pe velociped şi îţi cad sub roţi.

 2. Octombrie 15, 2010 la 4:51 pm

  Ideea e sa nu claxonezi langa ei, sa claxonezi din timp sa auda ca vii. Am vazut si berbeci care schimba directia fara sa se asigure, pentru a depasi o masina parcata „regulamentar”, de ex. Eu mi-am luat destule injuraturi si pentru asta, dar nah …

  Pana una alta, prefer sa reduc viteza daca ma apropii de vreun biciclist, e cel mai sigur. Si da, claxonez in cazul in care consider ca este necesar, dar de la distanta.

 3. Octombrie 16, 2010 la 7:26 am

  Da, ii claxonez pe aia care vad ca nu merg drept sau au tot felul de tendinte. Claxonul nu-l dau cand sunt in spatele acestuia ci la o distanta considerabila. Nu mi s-a intamplat sa traga de volan sau sa intoarca capul pana acum. Poate tine de educatia si regiunea din care fac parte 😀

 1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: